Succesverhaal

Van startup tot marktleider

Van de garage naar de wereld

"Het is niet genoeg om te weten - je moet het ook toepassen.

Het is niet genoeg om te willen - je moet ook doen."

Johann Wolfang von Goethe

2017

Wolfgang Berger en Nikolaus Mayerhofer zagen na de aankoop van een tweedehands elektrische auto de dringende behoefte aan een onafhankelijke batterij-gezondheidscontrole. Een visie was geboren en zonder meer richtten ze in hun eigen garage de high-tech startup AVILOO op - geen grap -.

2019

Na slechts 2 jaar intensief onderzoek kon het team een onafhankelijke testprocedure ontwikkelen voor lithiumbatterijen in elektrische en plug-in voertuigen. De ontwikkeling zorgt voor heel wat opschudding in de industrie. AVILOO ontvangt miljoenen overheidsgeld van FFG, aws en de EU-Commissie uit de Green Deal.

2020

Het team van de twee oprichters, dat in het begin klein was, groeit snel. Er worden structuren en mankracht opgebouwd, waardoor ook de knowhow op het gebied van met name de ontwikkeling van algoritmen aanzienlijk wordt versterkt. Bij AVILOO sleutelen al 25 enthousiastelingen uit 7 landen in 2020. Ook het TOP-management wordt versterkt door de toevoeging van Dr. Marcus Berger als mede-eigenaar en COO/CFO.

2021

We hebben voldoende tijd genomen om de stabiliteit, betrouwbaarheid en modelbeschikbaarheid van de AVILOO batterijtest te maximaliseren. Nu is het zover: de AVILOO boxen zijn klaar, de analysemethoden zijn geperfectioneerd en ons klantenserviceteam is er klaar voor. Samen met ÖAMTC lanceren we met succes de AVILOO PREMIUM batterijtest in Oostenrijk. We hebben de ambitie om de markt voor tweedehands elektrische auto's te revolutioneren en onze klanten meer transparantie over de waarde van het voertuig en een betere prijs-kwaliteitverhouding bij aan- en verkoop te bieden. Bovendien kunnen we met succes vaststellen dat AVILOO de meest succesvolle crowd-investeringscampagne in Oostenrijk tot nu toe is.

2022

In het vijfde jaar van zijn bestaan heeft AVILOO zijn netwerk van zakenpartners aanzienlijk uitgebreid, zijn activiteiten uitgebreid naar zeven Europese landen en het gloednieuwe product AVILOO FLASH Test gelanceerd, de snelste omvangrijkste batterijtest ter wereld.

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close