De belangrijkste factor bij het kopen en verkopen van gebruikte elektrische voertuigen:

Waarom onafhankelijke batterijcertificaten de markt zullen revolutioneren

Dr. Marcus Berger

Er heerst nog steeds veel scepsis onder consumenten als het gaat om het kopen van een gebruikt elektrisch voertuig. Een recente studie van het gerenommeerde DAT (Deutsche Automobil Treuhand) gepubliceerde studie, die betrekking heeft op de Duitse markt, toont aan dat slechts de helft van de consumenten die zich kunnen voorstellen om in principe over te stappen op een elektrisch voertuig, warm lopen voor een gebruikte auto.

Het centrale, waardebepalende onderdeel van een gebruikt elektrisch voertuig is en blijft de tractiebatterij.

Het is dan ook geen verrassing dat meer dan 70% van de potentiële kopers van een gebruikt elektrisch voertuig aangeeft dat een batterijcertificaat zeer belangrijk is voor een aankoopbeslissing. Dit komt ook overeen met onze ervaring, waaruit blijkt dat de kilometerstand slechts een beperkte indicatie kan geven van de staat van de batterij.

Het gerenommeerde Britse Green Finance Institute komt tot een vergelijkbare conclusie en stelt ook de invoering van batterijcertificaten voor als de nummer één maatregel om het vertrouwen van de consument in gebruikte elektrische voertuigen te vergroten.

 width=Green Finance Institute, die ook de invoering van batterijcertificaten voorstelt als de nummer één maatregel om het vertrouwen van de consument in gebruikte elektrische voertuigen te vergroten.

De duurzame waarde van elektrische voertuigen wordt hoofdzakelijk beïnvloed door de staat van de batterij.

Terwijl een drie jaar oude verbrandingsmotor met een gemiddeld aantal kilometers van 15.000-20.000 kilometer per jaar nog bijna 70% van zijn oorspronkelijke waarde behoudt, halen elektrische voertuigen slechts ongeveer 60%.

Dit verschil van 10% is natuurlijk aanzienlijk. Als u bijvoorbeeld een Volkswagen ID 4 neemt, die momenteel nieuw ongeveer € 50.000 kost (afhankelijk van de uitrusting, enz.), verliest dit elektrische voertuig gemiddeld € 5.000 "te veel" aan waarde in vergelijking met even dure en even oude verbrandingsmotoren.

Een onafhankelijk batterijcertificaat, zoals de meerderheid van de kopers van gebruikte auto's graag zou zien, zou zeker leiden tot een geleidelijke gelijkschakeling van de waarde van elektrische voertuigen en verbrandingsmotoren.

Daarom raden we bij AVILOO aan om voorzichtig met de batterij om te gaan, hem alleen snel op te laden als dat absoluut noodzakelijk is en hem te parkeren met een laadniveau van 40% tot 60%. Zo kunt u de doorverkoopwaarde van uw elektrische auto maximaliseren. En natuurlijk is het belangrijk om de gezondheidstoestand objectief en onafhankelijk te controleren wanneer u het voertuig verkoopt.

Ga terug

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

If you would like to receive the latest trends in electromobility and battery diagnostics on a regular basis, then subscribe to our newsletter now.

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close