AVILOO ontvangt prestigieuze certificering voor FLASH-test van CARA Europe

De AVILOO FLASH-test, de snelste uitgebreide batterijtest ter wereld, is officieel gecertificeerd door CARA Europe (Car Remarketing Association Europe).

Persbericht

Wiener Neudorf, 30 mei 2023

De AVILOO FLASH-test, de snelste uitgebreide batterijtest ter wereld, is officieel gecertificeerd door CARA Europe (Car Remarketing Association Europe). Het CARA-certificaat, geldig vanaf 1 juni 2023, bevestigt dat de FLASH-test voldoet aan de talrijke eisen van de CARA Battery Health Working Group.

CARA Europe is een onafhankelijke non-profitorganisatie voor de markt voor tweedehands auto's. De CARA Battery Health Working Group werd opgericht om de remarketing en correcte waardebepaling van gebruikte elektrische voertuigen te ondersteunen door het vertrouwen in batterijen als de belangrijkste componenten daarvan te vergroten.

De AVILOO FLASH heeft alle testen van deze strenge kwaliteitsbeoordeling doorstaan, waaronder de categorieën Algemene gebruikstoestand, Technische toelichting, Testpresentatie en Marktdekking. De certificering door CARA Europe bevestigt de kwaliteit van de FLASH-test en biedt de klanten van AVILOO de zekerheid dat hun batterijen voldoen aan de hoge CARA-normen.

Het dit jaar nieuw ingevoerde certificeringssysteem "Battery Health Check CARA Approved" heeft tot doel duidelijke en transparante voorwaarden te scheppen voor een vlotte ontwikkeling van de markt voor tweedehands elektrische voertuigen.

"De certificering door een dergelijke prestigieuze instelling is een uitzonderlijke bevestiging van onze jarenlange inzet en onze inspanningen om al onze klanten transparantie en maximale veiligheid te garanderen voor de tractiebatterijen van hun elektrische voertuigen. We zijn erg dankbaar dat de kwaliteit van onze producten wordt erkend door een zeer gespecialiseerd professioneel publiek," zegt Wolfgang Berger, medeoprichter en CSO van AVILOO Battery Diagnostics.

De certificering door CARA Europe is een belangrijke mijlpaal voor AVILOO Battery Diagnostics en onderstreept het streven van het bedrijf naar de hoogste kwaliteits- en betrouwbaarheidsnormen. Als wereldleider op het gebied van batterijdiagnostiek zal AVILOO zich er flink voor blijven inzetten om de hoogste normen voor batterijdiagnostiek te stellen en de beste producten en diensten te leveren aan klanten wereldwijd.

De FLASH-test is een uitgebreide batterijtest die in slechts drie minuten de staat van tractiebatterijen vaststelt en deze rapporteert in een leveranciersonafhankelijk rapport met de AVILOO-score. De test is met name geschikt voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in snelle, kosteneffectieve oplossingen, zoals leasemaatschappijen, autodealers en testbedrijven.

Ga terug

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

If you would like to receive the latest trends in electromobility and battery diagnostics on a regular basis, then subscribe to our newsletter now.

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close