Alles wat u altijd al wilde weten over de accu van uw elektrische auto...

maar tot nu toe heb je het niet aangedurfd om te vragen

Nikolaus Mayerhofer

Rijdt u in een elektrische auto of bent u van plan er een aan te schaffen? Hier zijn de belangrijkste dingen die u moet weten om lang en veilig van uw rit te genieten. In deze en de volgende teksten krijgt u de gelegenheid om:

1. gedetailleerd en correct te leren over de accu in een elektrisch voertuig,

2. de accu in een elektrisch voertuig te leren kennen, < /p > < p > 2. Begrijp hoe banaal of zelfs gevaarlijk de mythes rond de batterij zijn en

3. Zorg voor een beter beheer van uw batterij.

Uw batterij zal u dankbaar zijn wanneer u veilig terugkomt na een lange rit.

Laten we beginnen met hoe lang uw batterij eigenlijk meegaat tot de volgende lading, d.w.z. wat de bruto- en nettowaarden van een batterij zijn. Als de batterij gloednieuw is, vindt u op het gegevensblad twee energiewaarden: bruikbaar (netto) en geïnstalleerd/geïnstalleerd (bruto). Deze twee waarden bepalen de energie van uw batterij in de maximale (bruto) en reële (netto) hoeveelheid. Zoiets als een salaris: wat je aan het eind van de werkmaand op je loonstrookje ziet staan is bruto, wat je op je bankrekening ziet en wat je tot je beschikking hebt is netto. Hoe het er in werkelijkheid uitziet, kan het best worden geïllustreerd met het voorbeeld van een bierpul. Het schuim van het deksel van de bierpul wordt met de technische term puffer vol genoemd. Die paar druppels helemaal onderin het glas die altijd in het glas blijven, zelfs als alles is opgedronken, noemen we de buffer leeg. In een batterij is het energie die je NIET KAN GEBRUIKEN, maar die is ingebouwd. De buffer vol is de energiereserve wanneer de batterij vol is, de buffer leeg is de energiereserve wanneer de batterij "leeg" is. Het is belangrijk hier te benadrukken dat batterijen die op deze manier zijn geconfigureerd, nooit helemaal leeg zijn. Waarom de toegang tot deze energie beperkt is, is een ander onderwerp waarover wij later zullen schrijven. Voor nu is het belangrijk te weten dat deze buffer bestaat en dat dit het geval is voor de meeste batterijen (maar niet alle).

Ga terug

SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

If you would like to receive the latest trends in electromobility and battery diagnostics on a regular basis, then subscribe to our newsletter now.

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close