AVILOO FRAMGÅNGSHISTORIA

Från nystartat företag till marknadsledare

Från garaget ut i världen

"It's not enough to know - you also have to apply.

It's not enough to want to - you also have to do."

Johann Wolfang von Goethe

2017

Wolfgang Berger och Nikolaus Mayerhofer insåg det akuta behovet av en oberoende kontroll av batteriets hälsa efter att ha köpt en begagnad elbil. En vision föddes och utan vidare dröjsmål grundade de det högteknologiska startupföretaget AVILOO - utan att skämta - i sitt eget garage.

2019

Efter bara två års intensiv forskning kunde teamet utveckla ett oberoende testförfarande för litiumbatterier i el- och plug-in-fordon. Utvecklingen väcker stor uppståndelse i branschen. AVILOO erhåller miljonbelopp i offentlig finansiering från FFG, aws och EU-kommissionen från Green Deal.

2020

De två grundarnas team, som var litet i början, växer snabbt. Strukturer och arbetskraft byggs upp, vilket också kommer att stärka kunskapen avsevärt inom området algoritmutveckling i synnerhet. På AVILOO pysslar 25 entusiaster från 7 länder redan med 2020. TOP-ledningen kommer också att stärkas genom tillägget av Dr. Marcus Berger som delägare och COO / CFO.

2021

Vi har tagit tillräckligt med tid på oss för att maximera stabiliteten, tillförlitligheten och modelltillgängligheten för AVILOO-batteritestet. Nu är det dags - AVILOO-lådorna är klara, analysmetoderna har förbättrats och vårt kundtjänstteam är redo. Tillsammans med ÖAMTC lanserar vi framgångsrikt AVILOO PREMIUM-batteritestet i Österrike. Vår ambition är att revolutionera begagnatmarknaden för elbilar och ge våra kunder större insyn i fordonets värde och mer valuta för pengarna vid köp och försäljning. Dessutom kan vi framgångsrikt konstatera att AVILOO är den mest framgångsrika crowd investment-kampanjen i Österrike hittills.

2022

Under sitt femte verksamhetsår har AVILOO utökat sitt nätverk av affärspartners avsevärt, utvidgat sin verksamhet till sju europeiska länder och
lanserat den helt nya produkten - AVILOO FLASH Test, världens snabbaste omfattande batteritest.

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close