BESTELLABLAUF ONLINE - SCHRITT FÜR SCHRITT

Hvilke betalingsmåter kan jeg bruke hos AVILOO?

Kredittkort; Google Pay; Apple Pay; EPS-overføring; iDEAL - STRIP

Hvorfor må jeg laste opp et registreringsbevis for kjøretøyet når jeg bestiller testen?

Dette trinnet er veldig viktig for AVILOOs ingeniørteam. Vi kan kun identifisere batteriet ditt med registreringsbeviset og informasjonen det inneholder. Bare på denne måten kan vi sikre at vi velger riktig batteri og ikke forvrenger resultatene

Hva mottar jeg når jeg har lagt inn bestillingen min? Hva skjer så?

Når du har lagt inn bestillingen, da sender vi deg en AVILOO-BOX med alle nødvendige kabler. Deretter er det bare å koble AVILOO-BOXen til kjøretøyet og følger instruksjonene i webappen. Lenken til AVILOO-webappen blir sendt til deg via e-post eller SMS før AVILOO-BOXen leveres.

Noe gikk galt med bestillingen - hva skal jeg gjøre?

Ta kontakt med AVILOO-kundesupport, så gir vi deg råd. Du kan kontakte oss per telefon mandag til fredag ​​kl. 9 til kl. 17 på 02236 376 036 036 036 eller via e-post på help@aviloo.com.

Hvilke kjøretøy kan AVILOO PREMIUM-BATTERITESTen utføres på?

Du finner en oversikt på nettsiden vår over bilmodellene som det for øyeblikket kan utføres batteritester på. Hvis du ser din bilmodell på nettsiden vår, så betyr det at vi kan utføre en sertifisert batteritest på kjøretøyet ditt. Hvis du ikke finner din modell der, så betyr det at vi fortsatt jobber med å kunne tilby en test på den modellen.
Vil du vite mer om når vi forventer å kunne tilby deg en batteritest, og om du kan hjelpe oss? Ta kontakt med AVILOO-kundesupport, så gir vi deg råd om dette. Du kan kontakte oss per telefon mandag-fredag ​​kl. 9 til kl. 17 på 02236 376 036 036 036 eller via e-post på help@aviloo.com.

Hvilke kjøretøy er AVILOO PREMIUM-BATTERITESTen tilgjengelig for?

Du finner en oversikt på nettsiden vår over bilmodellene som det for øyeblikket kan utføres batteritester på. Hvis du ser din bilmodell på nettsiden vår, så betyr det at vi kan utføre en batteritest med et sertifiseringsmerke på kjøretøyet ditt. Hvis du ikke finner din modell der, så betyr det at vi fortsatt jobber med å kunne tilby en test på den modellen.
Vil du vite mer om når vi forventer å kunne tilby deg en batteritest, og om du kan hjelpe oss? Ta kontakt med AVILOO-kundesupport, så gir vi deg råd om dette. Du kan kontakte oss per telefon mandag-fredag ​​kl. 9 til kl. 17 på 02236 376 036 036 036 eller via e-post på help@aviloo.com.

Hvorfor må jeg velge akkurat mitt kjøretøy når jeg bestiller en batteritest?

For å få pålitelige resultater om batteriets helsetilstand, er det nødvendig for oss å identifisere batteriet. Derfor er det nødvendig at du velger akkurat din bilmodell.

Hvorfor må jeg velge et hentested når jeg bestiller en batteritest?

Det er ikke absolutt nødvendig å velge et hentested. Du kan også bestille en AVILOO-BOX ved hjelp av alternativet "SELVBETJENING". Vi sender deretter AVILOO-BOXen til din personlige hjemmeadresse (uten kostnad). Fordelen med "service på stedet" er at kompetent personale står klar til å hjelpe deg med å koble AVILOO-BOXen til kjøretøyet ditt.

Hvorfor må jeg velge et hentested og en dato for AVILOO PREMIUM-BATTERITESTen?

Det tar tid å forberede batteritesten. Det er en rekke ting som må gjøres i bakgrunnen for å gjøre AVILOO-BOXen klar for akkurat din bil. Derfor trenger vi at du velger et sted og en dato slik at vi ikke lar deg vente og batteritesten din kan utføres på stedet uten forsinkelser.

Hvor mye koster levering?

AVILOO betaler for levering.

Hvor lang tid tar leveringen?

Leveringstiden varierer fra land til land. Den geografiske avstanden fra Østerrike samt landspesifikke tollprosedyrer har størst innflytelse på leveringstiden. I det europeiske geografiske området tar leveranser vanligvis ikke lenger enn en uke. Utenfor det europeiske geografiske området kan leveranser ta lengre tid.

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close